جمعه , آوریل 19 2024
دانش چیست؟

دانش چیست و چه کاربردهایی دارد؟

دانش چیست؟ چرا باید بیاموزیم و تأثیر دانش و دانایی در زندگی انسانها چیست؟ آیا دانش را میتوان خلق کرد؟… این ها اساسی ترین سوالاتی هستند که هر روز افرادی زیادی در اطراف دنیا از خودشان میپرسند و حس جنکاوی آنها به آنها انگیزه میدهد تا شروع کنند به کاوش در مورد علم و دانش.

ما در این مقاله تلاش کرده ایم تا اطلاعات مفید و اساسی را درباره اینکه دانش چیست و چه اهمیت در زندگی دارد را به شما کاربران عزیز ارائه دهیم و امید است که اذهان خلاق و افکار پویای شما را انگیزه دهیم تا به شما نیروی کاوشگری و کسب دانش بدهد. این مقاله را تا آخر مطاالعه کنید و از اطلاعات کاربردی آن بهره ببرید.

تعریف دانش

دانش واژه ای خاص و گسترده ای است که تعریف کردن آن به معنای واقعی و بصورت کامل در یک مقاله 1000 کلمه ای نمیگنجد زیرا همین دانش است که امروز مبنای زندگی بشریت را رقم زده است و از زمانی که انسانهای اولیه دانش را کشف کرده اند، چهره دنیا رنگ دیگری به خود گرفته، تغییرات و پیشرفت های بی شماری در جهان اتفاق افتاده است.

استفاده از دانش در زندگی

با نهادینه کردن دانش در زندگی، اساسات تمدن بشریت و توسعه گذاشته شد و انسانها چندین مرحله پا به پیش گذاشتند و موفقیت های زیادی کسب نمودند که حایز اهمیت است، به دلیل اینکه انسانها به کشف چیزهایی نایل آمدند که از توان فهم و درک موجودات دیگر خارج میباشد.

 امروزه دانش را به مثابه قدرت میدانند و این امر سبب شده است که اکثریت انسانها در جستجوی دانش باشند، به همین علت، امروزه آنها موفق به پیدایش پدیده های علمی زیادی شدندو تا پایان روزگار، بشریت خود را مدیون  همه این علوم و فنون کشف شده توسط دانشمندان میداند که توانستند از کهکشانها تا تک تک سلول های بدن انسان و دیگر موجودات را با استفاده از علم و دانش کشف کنند.

دانش را به عنوان آگاهی از حقایق دانسته و با استفاده از همین دانش موفق به کشف ناشناخته های جدیدی شدند که سالها دل هستی پنهان شده بودند.

دانش  مهمترین منبع ادراک است که با استفاده از حواس پنج گانه تولید میشود. بسیاری از جنبه های مختلف دانش با استفاده از حواس پنجگانه و ادراک مورد بررسی قرار می گیرد.

اهمیت دانش در زندگی چیست

در مورد اهمیت دانش همین قول حضرت محمد مصطفی (ص) کافی است که میگوید ز گهواره تا گور دانش بجوی. بنابراین انسانها با توجه به دلایل قرآنی و عقلی زیادی به اهمیت وجودی دانش در زندگی خود پی برده اند.

انسانها به کشف برق، نجوم، نظام هستی، موجودات حیه و غیرحیه زیادی نایل آمده اند که این امر باعث پیشرفت در امور و سرعت در کارها و آسایش بشریت گردید و به وضوح میتوان بیان داشت که دانش باعث شد تا انسانها بتوانند باهم ارتباط برقرار کنند.

عبور از عصر صنعت به عصر تکنولوژی و ارتباطات سبب شد تا انقلاب علمی اتفاق بیفتد و از میان انسانها یک عده آنها نخبه و سرامد قرار گرفته و سبب دگرگونی عظیمی در دنیای  دانش و خرد گردیدند. آنها دانش را ارتقاء دادند و زندگی را راحت تر ساختند.

علم حیات  است و این به مثابه این است که درخت وابسته به آب و منرال است و اگر آب نباشد درخت را حیاتی باقی نیست و پس از مدتی نابود میشود.  انسان نیز برای ادامه حیات خود به دانش ضرورت دارد.

دانش رهگشای کارهاست و هرکاری که با علمیت و دانش انجام شود، آن کار درست و منطقی میباشد و نتیجه خوبی دارد، همینگونه است که خیلی از فرهنگ هایی که غنی هستند ماندگارند و همیشه سرشار از علمیت و دانش اند.

آدم ها برای اینکه از تاریکی گذر کنند نیاز به چراغ دارند یعنی اینکه برای موفق شدن در زندگی و عبور از سختی ها و مشکلات نیاز به علم و فن و فهم دارند که همه در مفهوم دانش گنجانیده شده اند. و همین امر به آدم های زیادی می آموزد که چگونه از منقرض شدن نسل شان جلوگیری کنند و خود را از افتادن در چاه جهالت برهانند.

کافی است تا همیشه بیاموزیم و بیاموزانیم تا خوشبخت ترین انسانهای روی زمین باشیم.

 

نویسنده و ترجمه: سهراب رستمی

این مطالب را نیز ببینید!

آموزش و فرهنگ

تأثیر آموزش بر فرهنگ

 به نظر شما آموزش چه نقشی در فرهنگ سازی میتواند داشته باشد؟ آیا دانش در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *