پنج‌شنبه , آوریل 25 2024
خوشبختی چیست؟

خوشبختی چیست و چگونه میتوان خوشبخت شد؟

خوشبختی زیباترین کلمه ای است که اکثریت ما شنیده ایم. زیباترین احساسی که در زندگی داریم و همه ما در تلاش هستیم تا آن را بدست بیاوریم و به آرامش برسیم. تصور کنید لحظه ای دور از همه دغهغه های ذهنی در اوج آرامش کنار آبشاری در باغ سبزی  با عزیزان خود نشسته اید و از هوای تازه بهاری لذت میبرید؛ در آن لحظه تمام بدن شما را احساس خوشحالی و خوشبختی فرا گرفته و اصلا دوست ندارید آن لحظه های زیبا تمام شود.

خوشبختی، را از نظر روانشناسی رسیدن به موفقیت تعریف میکنند و موفقیت رسیدن به اهداف و رویاها است. به طور کلی خوشبختی را اینگونه تعریف کرده اند، خوشبخت کسی است که در زندگی دست آورد های ارزشمندی دارد، آنها را دوست دارد و به داشتن این دست آوردها احساس آرامش میکند.. خوشبختی یعنی آرامش.

آرامش چه زمانی به دست می آید؟

  انسانها موجوداتی اند که همیشه در تلاش و جستجو هستند، وقتی چیزی را میخواهند و بدستش می آورند، دنبال یک رویا و هدف دیگری میروند تا زمانیکه همه خواسته های آنها برآورده شود. زمانیکه این خواسته برآورده شود، احساس آرامش خاطر به فرد دست میدهد و دیگر استرسی ندارد چون کمبود چیزی را حس نمیکند.

آیا اهداف انسانها محدود است و زمانیکه به تمام اهداف خود برسند، به دنبال یک هدف، شغل، فکر، دست آورد جدید، و ثروت بیشتر نمیروند؟… این اساسی ترین سوالی است که رسیدن به آرامش را و خوشبختی را به چالش میکشد. پس ما چگونه میتوانیم به آرامش دست یابیم؟ جواب خیلی ساده است. خوشبختی یک احساس است همانگونه که آرامش یک احساس است، پس باید این احساس را در خود ایجاد کنیم.

احساس آرامش را چگونه در خود ایجاد کنیم؟ … وقتی ما روی یکی از اهداف خود تمرکز میکنیم و تلاش میکنیم،  به آن میرسیم و زمانی که به هدف خود رسیدیم، احساس خوشحالی و شادمانی که به ما دست میدهد، این احساس خوشبختی است.

این همان احساس آرامشی است که ما در خود ایجاد کرده ایم. مدتی بعد، هدف بزرگتری تعیین میکنیم و به دنبال رسیدن به آن تلاش میکنیم و زمانیکه به این هدف نیز برسیم، دوباره همان احساس خوشحالی به ما دست میدهد و اینگونه ما احساس خوشبختی میکنیم.

شاید از نظر خیلی ها این احساس کوتاه مدت است و بعد از آن لحظه شادی، ما دوباره به حالت اولی برمیگردیم و استرس دوباره را حس میکنیم. این به این دلیل است که ما پس از گذر کردن از یک مرحله، وارد مرحله جدیدی از زندگی میشویم و به دنبال یک رویای بزرگتری هستیم و چالش های بزرگتری پیشرو داریم.

خوشبختی از نظر اکثریت افراد این است که موفق شوند، و موفقیت این است که یک تغییر کلی در زندگی، کار و روابط آنها ایجاد شود. خیلی ها خوشبختی را در گرو ثروتمند شدن میدانند و فکر میکنند که اگر ثروتمند شوند، خوشبخت میشوند و پایان سختی ها فرا میرسد. از نظر گروه دیگری از افراد  هم خوشبختی یعنی گذر از سختی های زندگی و رسیدن به راحتی ها. عده ای از افراد جامعه هم بر این باور هستند که انسان زمانی که سختی بکشد و تلاش زیادی بکند، بعد از سپری کردن همه مشکلات بالاخره به خوشبختی دست می یابند.

*** نکته***خوشبختی یک احساس است و میتوان این احساس را در یک بازه زمانی طولانی در ذهن پرورش داد و احساس خوشبخت بودن کرد.

حوزه کاملی از تحقیقات حول  محور کلمه خوشبتخی میچرخد، که با مجموعه گسترده‌ای از پدیده‌های مرتبط با خوشبختی مشخص می‌شود تا یک هیجان و آرامش دائمی در انسانها ایجاد کند. تحقیقات ثابت کرده اند که شادی یک احساس مثبت است و زمانی که فرد به مثبت ها می اندیشد، همه اتفاقات خوب را تجربه میکند.

جالب اینجاست که مولفه های مختلف شادی همیشه در درون یک فرد اتفاق نمی افتد. این امکان وجود دارد که فردی احساسات منفی زیادی را تجربه کند، اما همچنان اذعان کند که شرایط زندگی او شرایط خوبی است. به عنوان مثال، شخصی که با بیماران یا فقرا کار می کند، ممکن است مکرراً احساسات منفی را تجربه کند اما ممکن است از زندگی احساس رضایت کند زیرا کارش ارزشمند است.

مطالعه و ارزیابی

روانشناسان به دو دلیل به مسائلی چون شادی و خوشبختی علاقه دارند.

دلیل اول: روانشناسان شادی را مطالعه می کنند ،چون همه افراد عادی به دنبال خوشبختی هستند. وقتی از مردم سراسر جهان خواسته می شود که چیزهایی را که برایشان مهم است فهرست کنند، خوشبختی به طور مداوم در صدر فهرست قرار می گیرد. مردم رسیدن به خوشبختی را مهمتر از به دست آوردن پول، حفظ سلامتی و حتی رفتن به بهشت ​​می دانند. روانشناسان معتقدند که با مطالعه عوامل مرتبط با خوشبختی می توانند به انسانها در رسیدن به این هدف یعنی شاد بودن کمک کنند.

دلیل دوم اینکه چرا روانشناسان خوشبختی را مطالعه می کنند این است که پاسخ های ارزشی یک فرد به جهان ممکن است اطلاعاتی در مورد ویژگی های اساسی طبیعت انسان ارائه دهد. یکی از اساسی‌ترین اصول هدایت‌کننده نظریه روان‌شناختی این است که انسانها و حتی حیوانات انگیزه دارند به چیزهایی در جهان نزدیک شوند که باعث لذت می‌شوند و از چیزهایی که باعث درد می‌شوند اجتناب کنند.

به دلیل اینکه خوشبختی به انسانها احساس لذت میدهد، امروزه به عنوان مهمترین بخش زندگی آنها شده و بطور دوامدار در تلاش رسیدن به آن هستند.

چند قدم دورتر از سختی ها، دردها، رنج ها و تکالیف… خانه ای به اسم انسان خوشبت وجود دارد که ساکنینش عشق، محبت، صمیمت و آرامش هستند…

نویسنده و ترجمه: سهراب رستمی

این مطالب را نیز ببینید!

چگونه میتوان با مشکلات مبارزه کرد

چگونه میتوان با مشکلات مبارزه کرد؟

مبارزه با مشکلات احتمالاً شما هم گاهی وقت ها به مشکلی برخورده اید که شما …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *